14 dagar kvar – hur ska det gå?

DET ÄR BARA att fejsa fakta – jag är 56 år, otränad och väger minst sju (eller är det tio?) välfärdskilon för mycket. Och det är bara fjorton dagar kvar innan Göteborgs-Varvet. Hur mycket förmår en gubbe som jag att höja nivån (och minska barlasten) på fjorton dagar?

Göteborgs-Varvet har länge utgjort en lockelse. Kanske är det något med att ingå i en väldig kollektiv rörelse och samtidigt vara helt utlämnad till sig själv. Kanske är det den förmodade lyckan av att ha klarat en ansträngning, eller i alla fall ha försökt. Kanske är det den absoluta lyckan av att till sist åtminstone ha sprungit förbi några andra hösäckar med tveksam fysisk status. Kanske är det bara ren och skär idioti.

Jag ska i alla fall göra ett försök. Jag började storstilat med träningen redan i januari, i tjugogradig kyla. Det var tappert och skönt, åtminstone i den varma duschen efteråt. Sen kom då förkylningen i slutet av mars och raderade på en vecka bort allt vad upptränade muskler och kondition hette.

Så ett slags försök blir det. Och ok, jag har inte världens bästa startnummer: 64063. Och visst, dom har placerat mig i den näst sista startgruppen. Förmodligen har vinnaren ätit klart segermåltiden innan jag ens får på mig dojorna. Men det är inte mer än rätt, mot en man som jag vars främsta meriter hittills är två inställda starter i tävlingen.

Det värsta är att jag har usel koll på vad som är minimikravet för en löpare. Formen nu är i alla fall så här, efter att just ha sprungit 11,5 kilometer på blandat asfalt och terräng. Tid: 1.08.12. Medelhastighet: 5,56 min/km. Medelpuls: 143 slag/minut. Och bara lite ont i hälsenan, framförallt de första kilometerna.

Det pekar mot en tid på cirka 2 tim och 15 minuter på varvet. Eller? räcker det, eller har alla funktionärer gått hem, är repen dragna och loppet i bokstavlig mening därmed helt kört?

Äsch, vi får se. Jag ska träna vidare under de här fjorton dagarna som återstår, vila de allra sista. Jag har i alla fall köpt nya skor (se bild!), så där föll en sak som jag kunde ha skyllt på om det går åt pipan.

Nya rapporter kommer. Däremot pausar jag skrivandet om litteratur och kultur ett tag. Det får ju finnas några gränser för vad man klarar av.  

Annonser

2 tankar om “14 dagar kvar – hur ska det gå?

  1. Nästan så man får åka ner och kolla – men bara nästan… Låter inte lovande med en man, vars främsta meriter hittills är två inställda starter i tävlingen.
    Men så klart … Lycka till med både träning och varvet !!! En gång var jag där, men då var inte du med … Folkfest är ordet 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s