12 dagar kvar – katastrof?

ÅTER PÅ MED löparskorna ikväll, efter att tidigare idag ha avverkat en lugn och mycket behaglig promenad på över sju kilometer i den oerhört vackra trakt som heter Djursdala (se bilden).

Men. Två och en halv kilometer in på löparrundan – just som flytet och det lätta (?) steget börjar infinna sig – inträffar katastrofen!

Nej, det var inte hälsenan. Ingen sträckning, ingen stukning. Inte blodsmak i munnen, ingen yrsel eller hjärtklappning. Nej, det var värre än så.

Pulsklockan la av.

För en statistikfreak som jag är det faktiskt katastrof. Normalt noterar jag med stor entusiasm att jag sänkt min genomsnittshastighet per kilometer från 5,54 till 5,53, precis som om det vore en helt avgörande förbättring. Efter träningspassen kan jag ägna evigheter åt att analysera pulsens utveckling kontra höjd över havet. Eller tempo och fart. Kalorierna bryr jag mig inte så mycket om, men det är säkert bara en tidsfråga.

Framförallt gillar jag att mata in varje arbetspass i datorn. Där står det sedan, svart på vitt, hur duktig jag varit. Och på sikt kan jag ju läsa av den påtagliga – men ack så långsamma – förbättringen.  Så här års, när de börjar ladda startpistolerna för Göteborgs-Varvet, är den där statistiska kollen en ren nödvändighet.

I dag behagade alltså hela denna statistikfabrik att lägga av. Katastrof, som sagt, i alla fall om man ska tala kvällstidningssvenska. Det enda jag nu vet är att jag sprang 1 mil och 1,5 kilometer, att hälsenan ömmade som vanligt. Men resten? Ingen aning.

Nu tar jag vilopulsen manuellt istället. 48 slag i minuten. Jag tror bestämt att det är så bra att jag ska skriva upp det.

Bör jag alltså också föra statistik även över vilopulsen? Nej, jag tror gränsen för dårskap går där någonstans. Trots allt.

Annonser

2 tankar om “12 dagar kvar – katastrof?

 1. Min bäste Hr. Hansson.

  Jag tänkte sitta på Gyllene Prag. Jag föreslår att Du bryter alldeles utanför (Är Du riktigt smart gör Du en 180-graderssväng direkt efter start….). Vad vill Du ha; Staropramen eller Falcon? Att den skall vara stor och kall utgår jag ifrån. (Å andra sidan, finns det små öl på Prag? Jag har aldrig kollat….)
  Lycka till!!!
  Peter

 2. Peter! Jag vill ha minst två … Åbro, förstås!
  Men jag kommer nog att försöka springa förbi, trots allt, och då förväntar jag mig att du står upp i givakt, gör honnör och gallskriker: ”Heeeeejjjjaaa Haaaanssooooon, Heeeeejjjjaaa Haaaanssooooon, Heeeeejjjjaaa Haaaanssooooon!” tre gånger.

  Sen kan du återgå till ditt kall… eller dina kalla, rättare sagt.

  Tack för omtanken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s