6 dagar kvar – fotboll och vila

EFTER EN LÄTT SNUVIG morgonpromenad inser jag att någon löpträning blir det inte idag. Riktigt hur jag ska lägga upp träningen så här dagarna innan GöteborgsVarvet är jag lite oklar över.

Ursprungligen var min plan att springa drygt en mil idag, köra ett kort pass i morgon och sedan ytterligare ett långpass på måndag – för att därefter helt enkelt vila och promenera resten av veckan fram till start på lördag 21/5. Inte vet jag om det hade varit smart eller inte.

Det finns tack och lov nandra, med större erfarehet, som bryr sig. Så här skriver Maths Nilsson, medlem på skrivsidan Kapitel1:

”Hmmm, blir lite nyfiken på (och lätt oroad) hur du tänkt lägga upp träningen innan loppet. För du har väl ändå inte tänkt att springa varje dag nu så här tätt inpå? Med all respekt, du verkar ju inte göra det i din normala vardag, så att börja med det ett par veckor innan kanske inte är helt lyckat. T ex en vilodag efter ditt långpass (ditt längsta någonsin va?) du skrev om hade nog givit mer än att stressa ut med ej återhämtad kropp (typiskt nybörjarfel..). Ta det lugnt istället, klarar du springa 16 km nu så handlar det bara om psyke att ta sig resten av vägen runt. Hårdkörning tiden som är kvar nu kommer bara göra dig sämre (men förstås inte helvila, det tar en ca 4 dagar innan de surt förvärvade kapillärerna i musklerna börjar dra sig tillbaka…). Ursäkta om jag kommer med pekpinnar, det är i all välmening…. 😉 ” 

Maths – som jag inte känner närmare – verkar veta vad han talar om. Jag kan lugna honom på en punkt: någon hårdkörning blir det inte, det förmår jag helt enkelt inte. Nu gäller det att utgå från nuvarande form, försöka konservera de krafter som finns och använda de så smart det går på lördag.

Bortsett från morgonpromenaden så tar jag därför en paus idag, åker istället till Kalmar och tittar på fotboll (Kalmar-Häcken), samt diskuterar litteratur och livet med gode vännen Björn.  Om snuvan och den lilla förkylningen viker hädan, så planerar jag ett längre träningspass i morgon kväll, ett kortare på måndag och sen kanske en mil på tisdag. Sen får det banne mig vara nog!

Onsdag, torsdag, fredag tror jag räcker som vilodagar. Eller?

Bilden på fåren tog jag förresten vid en av de fina stråken man kan använda för promenad eller löpning här i Vimmerby, nämligen Gästgivarehagen. Bräkande idylliskt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s