1 dag kvar – och nu mobiliserar polisen!

I MORGON ÄR det sista dagen innan dagen V, som Varvet. Jag packar inför färden mot Göteborg och ser i tidningen att polisen mobiliserar kraftfulla resurser inför min ankomst.

Nåja, de kanske snarare mobiliserar inför den urbana cocktail som tycks blandas i Göteborg just på lördag: å ena sidan Varvet med 60 000 halvdesperata löpare, å andra sidan upphetsade manifestationer för och emot ett moskébygge på Hisingen och som grädde på moset dessutom några upprymda festivaler i Backa och Biskopsgården. Det lär vara den största kommenderingen för polisen sedan EU-kravallerna 2001.

Ska det verkligen vara nödvändigt? tänker jag. Annat var det 1985, då en polisstrejk medförde att bara tio ynka poliser fanns på plats för att styra upp ordningen under Varvet. Det lär ha gått utmärkt.

Men då fanns det å andra sidan inga knasiga demonstrationer mot moskébyggen. Och ungdomarna i förorterna eldade inte upp fullt så många bilar heller som nuförtiden.

Slutrapporten innan avfärden mot Göteborg är annars positiv. Hostan har försvunnit (jag är numera en hängiven förespråkare för det fenomenala naturläkemedlet Esberitox!). Kroppen känns behaglig. Benmuskler och vader är fortfarande aningen trötta efter tisdagens dryga mil, men hinner vila sig i form under morgondagen. Ingen värk i fossingarna och inga övriga negativa symptom. Det enda gisslet är den uschliga badrumsvågen, som envisas med att visa sisådär åtta kilo för mycket. 

Vädret då? Jodå, det ser också finfint ut. Jag hade gärna haft fem-tio grader varmare, men en svag vind på 4 m/s, ingen nederbörd och cirka 15 grader i luften får duga. Två bra vädertjänster anlitar jag: Foreca och norska Yr.

Utlämning av nummerlappar började idag. I morgon hämtar jag min lapp med de stolta siffrorna 64063. Då är jag framme vid point of no return. Wish me luck!

GP, Expressen, Dagens Nyheter, SvD

Annonser

En tanke på “1 dag kvar – och nu mobiliserar polisen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s