Blir BOOKED en maktfaktor i bokvärlden?

MÅNGA NYA IDÉER poppar upp inom bokbranschen numera. Det senaste påhittet heter BOOKED  och drivs av fem kvinnor från förlagsvärlden. Jag nappade direkt, för det här verkar fiffigt och kul.

Det handlar om marknadsföring och BOOKEDs egentliga kunder och inkomstkälla förväntas bli förlagen. Grundidén är retfullt enkel: vanliga läsare får ett förhandsexemplar av kommande böcker, mot att de skriver om dem på bloggar, twitter eller facebook.

Booked sammanställer sen det som skrivs och förlagen kan använda det i sin marknadsföring. Smart. Traditionell kritik i dagspress får därmed en motvikt eller, om man så vill, ett komplement. Så här uttrycks det på Bookeds hemsida:

”Om du går med i Booked får du chansen att läsa bokförlagens nya titlar, innan de kommit ut. I gengäld talar du om vad du tycker om boken, oavsett om du älskar eller hatar den.

På så sätt får du, helt gratis, läsa nya böcker och stajla för dina vänner om det senaste. Författarna får reaktioner på vad de skrivit.
Och bokförlagen behöver inte längre vänta på att komma in på kultursidorna. För när allt kommer omkring bor det ju ändå en liten litteraturkritiker i oss alla, inte sant?”
Här är adressen: http://www.booked.nu
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s